ARKADAŞLARIMA SİZ DE KATILIN

1 Temmuz 2014 Salı

MARSHALL'DAN DEVRİM NİTELİĞİNDE UYGULAMA!

Teknoloji artık hayatımızda öyle bir yer edindi ki gün geçtikçe kendinden önce ne varsa eskitip onu yerinden ediyor. Önceden havale yapmak için bankaya giderdik, sonra bu işlemi ATM'lerden yapmaya başladık. Bugün geldiğimiz noktada evimizde koltuğun üzerinde uzanırken ya da masa başında çalışırken cep telefonumuzdaki uygulamadan anında havale yapabiliyoruz.
Akıllı cep telefonlarının ve benzeri cihazların öneminin bu denli artması elbette markalar arasındaki rekabeti de alabildiğine körükledi. Bu tatlı rekabet sayesinde çıtalar ve hedefler giderek yükselirken bunun keyfini de sürmek kullanıcılara kalıyor.
Yazımın başında size artık bankaya gitmeme gerek kalmadığından bahsetmiştim. Peki diyelim ki evinizde değişiklik yapmak istiyorsunuz, duvarların rengini değiştirmek istiyorsunuz. Bunun için internet sitesine girebilir ya da markanın renk katalogunu edinebilirsiniz. Ancak rengin duvarınızda nasıl duracağını, yakışıp yakışmayacağını görebilmeniz için duvarınızı boyatmış olmanız gerekiyordu. Ama artık gerekmiyor.
60 yıl gibi çok uzun bir zamandır hizmet veren "Marshall" -bana kalırsa- son zamanların en güzel ve fark yaratan uygulamasına imza atmış. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu sistemle artık renk seçimi sadece birkaç tıkla rahatça gerçekleşebiliyor.
"Marshall Visualizer" isimli bu uygulamayla birlikte Marshall'ın bütün renklerine tek tek göz atabildiğiniz gibi odanıza en uygun rengi seçebiliyorsunuz. Peki odanıza uygun bir renk seçmenin bütün renklere göz atmaktan farkı ne? Zaten uygulamanın fark yaratmasının en önemli sebeplerinden biri de bu: Odanızdaki eşyaları uygulamaya gösteriyorsunuz ve "Marshall Visualizer" odanız için en uygun renkleri size sunuyor, birkaç tıkla bir nevi fikir danışmanlığı yapıyor. Zamanın değerinin giderek arttığı şu günlerde artık deneme-yanılma yöntemi tedavülden kalkıyor. :)
Uygulamanın asıl çarpıcı kısmı, eviniz için seçtiğiniz rengi duvarınızda görebilmeniz. Telefonunuzun ya da tabletinizin kamerasını boyamak istediğiniz duvara tuttuktan sonra istediğiniz rengi seçiyorsunuz ve duvar cihazınızda o rengi alıyor. Bu sayede de seçtiğiniz rengin önizlemesini görebiliyorsunuz. Dilediğiniz her rengi tek bir dokunuşla duvarınıza işleyebiliyorsunuz. :)
Marshall'ın bu uygulamasının çok konuşulacağını ve birçok marka için de ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Bu uygulama 60 yıldır "Renklendir Hayatı" diyen Marshall'a çok yakışmış. Yaratıcılığa, yeniliğe, farklılığa çok önem biri olarak bu uygulamaya ve Marshall'ın fikir takımına doğrusu hayran kaldım. Eminim ki rakip markalar da içten içe hayran kalmış ve "Biz niye bunu düşünemedik?" diye hayıflanmışlardır. :)
"Marshall Visualizer"ı cihazınıza aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz. Birkaç tıkla kolayca ve isteğiniz tonda hayatınızı renklendirebilirsiniz. :)
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.akzonobel.letscolourMarshallTR&hl=tr
iOS:   https://itunes.apple.com/tr/app/marshall-visualizer/id526432420?l=tr&mt=8
İçerik: www.diliminayariyok.com
Bir boomads advertorial içeriğidir.