ARKADAŞLARIMA SİZ DE KATILIN

27 Haziran 2012 Çarşamba

SULUBOYA YARDIMCI MALZEMELERİ

50 031 Temizlenmiş Sığır Ödü ( Oxgall , Cleaned )
Suyun yüzey gerilimini artırır. Yağlı bölgelere sulu boya ve guaj sürülmesini kolaylaştırır. Çatlatma verniği tekniğinde kullanılan öd astar boya ile damlama yapmadan katı bir bileşim sağlar.

50 300 Sıvı Maske ( Liquid Frisket )
Belli bölgeleri maskelemek için sıvı, renksiz yapışkan emülsiyonu. Kuruduktan sonra sıvı maske uygulanan sulu boya kağıdı, karbon, fotoğraf veya ince tabakaların boya almaması gerekmektedir. Kalem, pamuk veya ağaç çubuk ile sulandırmadan kullanılmalıdır. Kuruduktan sonra renklendirilmelidir. Sıvı maskeyi 2 günden fazla zeminde tutmayın. En kısa sürede tamamen temizleyin. Kağıt kalitesiyle orantılı olarak sarılaşma görülebilir. Aletleri su veya sabunla hemen temizleyin. Şişeyi iyice kapatıp nemden koruyun. Bileşimi: Amonyaksız sentetik reçine dağılımı.

50 302 Konsantre Arap Zamkı ( Gum Arabic , Concentrated )
Bütün guaj ve sulu boyalar için bağlayıcı ve sıvı yapışkan medyum. Astar boyanın saydam yapışmasını, parlaklık ve renklerin yoğunluğunu artırır. Pigmentlerden elde edilen renkler için bağlayıcı. Su ile çözülebilir.

50 112 Suluboya Verniği ( Varnish for Watercolor )
Teknik suluboya uygulamaları için alkollü vernik. Renk tonlarını yoğunlaştırır, suluboya kağıdının saydamlığını artırır. Fırça alkol ile temizlenmelidir. Bileşimi: UV-emici, polyvinyl reçine, etanol.

50 403 Sprey Suluboya Fiksatifi (AEROSPRAY Water Color )
Suluboya için son fiksatif . Suluboya resmini parmak izi, nem ve tozdan korur. İnce bir tabaka halinde uygulandığında resimde renk değişmesi oluşmaz. Suluboya kağıdının saydamlığını artırabilir. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. 30-40 cm mesafesinde kullanın. Yapışkan sprey tepeciklerini aseton ile temizleyin. Bileşimi: Polyvinyl reçinesi.

50 405 Genel Amaçlı Fiksatif (AEROSPRAY Fixative , Universal )
Çeşitli resim teknikleri için alkol bazlı, UV korumalı, genel amaçlı fiksatif . Karakalem tekniği için orta/ara vernik olarak kullanıldıktan sonra üzerine yağlıboya çalışılabilir. Suluboya, guaj , pastel, karakalem, resim ve ink -jet baskılarında son fiksatif olarak kullanılır (kullanmadan önce test ediniz). Fiksatif , saten parlaklığında, hızlı kurur, sarartmaz ve kuruduğunda berrak ve ince bir tabaka oluşturur. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. 30-40 cm uzaklıkta çapraz bir bir açıyla püskürtün. İstenilen sabitlik derecesi elde edilene kadar yüzey kuruduktan sonra işlemi tekrar edin. Yapışkan sprey tepeciklerini alkolle temizleyin.. Polivynl reçine, UV emici ve alkol içerir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar benim için çok değerlidir.Bloğuma
izleyici olmadan gitmeyin lütfen. Desteklerinizi bekliyorum,mutlaka sizi ziyaret edeceğim.Şimdiden teşekkürler...