ARKADAŞLARIMA SİZ DE KATILIN

26 Kasım 2012 Pazartesi

Pazartesi Yorgunluğunu Yenin!


Pazartesi Yorgunluğunu Yenin!

  • Uyandığınızda eğer kendinizi yorgun ve uykusuz hissediyorsanız, yatağa bağdaş kurarak oturun. Ellerinizi hafifçe uyluk kemiğinizin üstüne koyun. 3 dakika boyunca çok hızlı ve yüzeysel şekilde nefes alıp verin. Bu egzersiz, vücudun ısısını yükseltir, mikropları öldürür ve kanı temizler. Kendiniz kötü hissedecek olursanız hemen ara verin, normal nefes alışınıza geri dönün.

  • Bitki çayları vücudumuzda pek çok şeye yarıyorlar. Nane çayı hem enerji verir, hem kan dolaşımını hızlandırır. Zencefil sindirimi kolaylaştırır, hindistancevizi ise yorgunluğu alır. Mate çayları antioksidan görevi görür. Cildiniz yorgun düşer ve sarı bir renk alırsa, aktardan alacağınız, A, C vitaminleri ve demir elementi içeren bitkilerden bir karışımı içebilirsiniz.

  • Kafein, vücuttaki hücreleri uyarır. Ancak kahve olarak içmek istemeyenler, yeşil kahve çekirdeklerinden kafein alınarak yapılan kremleri kullanabilirler.

  • Ayrıca duş sabunlarında da kafein kullanılıyor. Nane yağı ile birleştirilen kafein içerikli duş sabunlarının etkisi, bir kat fazla oluyor.

  • Meyankökü antik çağlarda iyileştirici özelliği ile biliniyordu. Günümüzde daha çok parfümlerde kullanılan meyan kökü, sizi endişelerden uzaklaştırarak, rahatlamanıza yardımcı oluyor. Meyankökü ayrıca kan akışını hızlandırarak, düzene sokuyor.

  • Güçlü sinirlere sahip olarak, stresten korunmanıza yardımcı olan magnezyum, enerji verir ve soğuğa karşı korunmanıza yardımcı olur. Magnezyum kas ve sinirlerin yakıt deposu gibidir. Kaybolan gücünüzü takviye eder. Çeşitli gıdalardan alınabileceği gibi, tablet olarak da kullanılabilir.

  • Bir magnezyum tableti, 30 dakika sonra kana karışıyor. Sinirleri yatıştırıyor, kasları güçlendiriyor ve hücrelerdeki enerjiyi açığa çıkartıyor.tablet olarak da kullanılabilir

  • Vücuttaki çeşitli kas gruplarını germeniz, vücudunuza masaj etkisi yaratır. Uyanır uyanmaz yataktan kalkmayın. Kollarınızı ve bacaklarınızı boydan boya uzatın ve kedi gibi gerinin. Bu hareketi sağa, sola doğru tekrarlayın. Bu hareketleri yaparken düzenli olarak derin derin nefes almayı unutmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar benim için çok değerlidir.Bloğuma
izleyici olmadan gitmeyin lütfen. Desteklerinizi bekliyorum,mutlaka sizi ziyaret edeceğim.Şimdiden teşekkürler...