ARKADAŞLARIMA SİZ DE KATILIN

8 Mart 2013 Cuma

Zinde Bir Gün Geçirmenin 10 Yolu

 

  • Güne zinde başlamak için en etkili yol, zengin bir kahvaltı yapmaktır. Mısır gevreği, yulaf, meyve veya kepek ekmeğiyle yapılmış bir sandviç yiyebilirsiniz. Gün boyu sıvı tüketmeyi unutmayın.

  • Oksijen, vücut sağlığınızın vazgeçilmezidir. Sabahları çok erken saatlerde yapacağınız tempolu yürüyüş, hücrelerinizi harekete geçirerek cildinizi uyandıracaktır.

  • Cildinizin pürüzsüz ve ışıltılı görünmesi, gün boyu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Banyo sırasında kullanacağınız duş jelinin aynı zamanda cilde bakım da yapmasına özen gösterin.

  • Bedeninizin nemini daha uzun süre korumak istiyorsanız, sabahları farklı kokular içeren vücut losyonları veya yağları ile hafif masaj yaparak kan akışınızı düzenleyin ve harekete geçirin.

  • Günlük yaşamın koşuşturması, stresi, tozu,kiri cildinizin üstünde kötü bir tabaka oluşturur. Aynaya baktığınızda kendinizi kötü görürseniz, bütün enerjiniz tükenir. Cildinizdeki yorgunluk izlerini silecek bakımlar uygulayın. Cildiniz ışıldasın, siz enerji kazanın.

  • Gün boyu sizi dinç ve enerjik tutacak en önemli şeylerden biri sudur. Gün boyunca bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.

  • Bedeniniz kötü kokarsa, kendinizi kötü hissedersiniz ve hareketleriniz kısıtlanır. Bu yüzden hep yanınızda deodorant veya stick taşıyın. Ancak ter kokusu üzerine bir şey sıkmanız, kokuyu daha beter yapar. Kokuları kullanmadan önce bir mendili su ve sabun yardımıyla ıslatıp terli bölgeleri silin. Sonra kokunuzu sıkın.


  • Zihinsel ve bedensel faaliyetlerinizi sınırlandırmayın. Özellikle televizyon seyretmek gibi pasif faaliyetleri azaltın. Televizyon karşısında geçirdiğiniz saatler, sadece bedensel değil, ruhsal sağlığınızı da kötü etkiler .

  • Aynaya baktığınızda bembeyaz dişler görmek istersiniz. Bu yüzden diş bakımınızı ihmal etmeyin. Ayrıca dişlerinizin kontrolünü düzenli olarak yaptırın.


  • Deliksiz bir uyku, zinde bir gün demektir. Hem güzelliğinize, hem sağlığınıza katkı sağlar. Sırt üstü uyumayı alışkanlık haline getirin. Yan veya yüz üstü uyumak dekoltenize zarar verir ve yüzünüzün kırışmasını çabuklaştırır.

2 yorum:

  1. "Yan veya yüz üstü uyumak dekoltenize zarar verir ve yüzünüzün kırışmasını çabuklaştırır." bak buna cok uzuldum simdi :(
    Bilgiler cok faydali hemen birini uygulamaya gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. evet, alışmışım yan yatmaya değiştirmek zor oluyor.Genede dikkat etmeli..

    YanıtlaSil

Yapacağınız yorumlar benim için çok değerlidir.Bloğuma
izleyici olmadan gitmeyin lütfen. Desteklerinizi bekliyorum,mutlaka sizi ziyaret edeceğim.Şimdiden teşekkürler...