ARKADAŞLARIMA SİZ DE KATILIN

4 Mayıs 2014 Pazar

TASARRUFLU OLMA YÖNTEMLERİ

Dolabınızda modası geçen yada kullanmadığınız bir çok elbise, takı, ayakkabı gibi eşyalarınız... Hatta spor yapmak için satın aldığınız ancak artık kullanmadığınız gereçler, biriktirdiğiniz fakat yıllardır yüzüne bile bakmadığınız koleksiyonlarınız, köşede duran ama artık hiç ilginizi çekmeyenmüzik aletiniz... Evinizdeki bu gereksiz kalabalıktan kurtulma vakti gelmedi mi? İşin kolayına kaçıp, zamandan da tasarruf etmek isterseniz, online satış ve açık arttırma siteleri tam size göre. Bu tüyoyu dikkate alırsanız, hem odanızda yer açıp yeni kullanım alanları yaratacak hem de kullanmadığınız eşyaları paraya dönüştürmüş olacaksınız.
Aylar, belki de yıllar önce abone olduğunuz dergi ve gazeteler periyodik olarak evinize gelmeye devam ediyor. Okumuyorsunuz, ancak o kadar alışmışsınız ki evinizde biriken bu fazlalık sizi hiç rahatsız etmiyor. Hem cebinize hem de evinize zarar bu durumdan sıyrılmazsanız, yakında eviniz bir çöp eve dönüşecek ve çöpe attığınız paranın hesabını bile tutamayacaksınız. Öncelikle online aboneliğe bağlanarak ya da Call Center’ı arayarak okumadığınız dergi ve gazete üyeliklerinizi iptal edin. Sonrasında biriken bu dergi yığınını 2. el online satışlarında ya da 2. el dergi satan dükkanlarda değerlendirip paraya dönüştürün

Haftalık ve tek seferlik yapacağınız mutfak alışverişine mutlaka aile üyeleriyle ortak bir liste oluşturarak çıkın. Listenin içeriğini ise, sadece ihtiyacınız olan öğelerden oluşturmalı ve liste dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca planlı olarak çıktığınız alışverişte satış elamanı da sizi etkileyemeyecektir.
Tatile çıkma kararı alışverişi de beraberinde getirir. Ancak bilirsiniz ki, sezonunda yapacağınız alışverişler bütçenize vereceğiniz en büyük zarardır. Her yıl yaptığınız tatil planı için, bir önceki sezon sonu alışveriş yaparsanız, yüzde70’e kadar varan daha az ödeme fırsatını yakalamış olursunuz. Bu avantajı ise sadece tatil alışverişinizde değil, tüm alışverişleriniz için kullanabilirsiniz. Ayrıca tatil için yapacağınız erken rezervasyon imkanlarından da yararlanarak bütçenize büyük bir katkıda bulunabilirsiniz.
                         
     ELİ AÇIK OLANLAR

Elim çok açık, para tutamıyorum diyenlerdenseniz, elinize geçen parayı, şimdiki ekonomik durumu baz almamanızı ancak gidişatı takip ederek, altına ya da dövize çevirmenizi öneririm. Bu sistemle, elinizde nakit para olmayacak ve anlık harcamalarınıza engel olacaksınız.

BOZUK PARALARI UNUTUN
Market, manav, kasap gibi yerlerden yapmış olduğunuz alışverişten artan bozuk paraları bir kumbaraya atın ve unutun. Çocukluğunuza geri dönerek bu alışkanlığı tekrar edinin. İhtiyaç anında açacağınız kumbaranız karşısında, geçen yıl giymiş olduğunuz montunuzun cebinde bulduğunuz parayı gördüğünüzde, ne hissettiyseniz aynı şeyi hissedeceksiniz.

KEYFİNİZE DÜŞKÜNSENİZ YANDINIZ
Özellikle İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorsanız, toplu taşıma kullanımını bir kural olarak olmasa da, etik olarak benimsemelisiniz. Tek kişi olarak bindiğiniz taksi ya da yanınızda kimse olmadan kullanmış olduğunuz arabanızla hem trafik kirliliğine yol açıyor, hem de paranızı çöpe atmış oluyorsunuz. Metrobüs, metro, tramway gibi toplu taşıma araçları hem sizi istediğiniz yere daha çabuk götürecek hem de cüzdanınızdaki parayı eritmemiş olacaksınız.

YEME ALIŞKANLIĞINIZA DİKKAT
Dışarıda yemek yeme alışkanlığınızsa, para biriktirmenizi imkansız hale getiriyor. Özel bir gününüz değilse ya da özel bir program yapmadıysanız, hedefinize ulaşana kadar dışarıya aç karnına çıkmamanızı öneririm. Teferruat gibi görünen ancak para biriktirmenize büyük katkıda bulunacak olan bu önerime kulak verirseniz, harcamalarınızın azaldığına şahit olacaksınız. Ayrıca evde hazırlamış olduklarınızla daha sağlıklı besleneceksiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar benim için çok değerlidir.Bloğuma
izleyici olmadan gitmeyin lütfen. Desteklerinizi bekliyorum,mutlaka sizi ziyaret edeceğim.Şimdiden teşekkürler...